مدیر مسئول خبرگزاری ابنا گفت: نوید می دهم که به زودی فعالیت اتحادیه بین المللی فعالان رسانه ای اهل بیتی شروع می شود.
برگزاری دومین گردهمایی بینالمللی «راویان رسانهای اهلبیت(ع)» در قم
دومین گردهمایی بینالمللی «راویان رسانهای اهلبیت(ع)» با شرکت فعالان و راویان رسانهای از ملیتهای مختلف در قم برگزار شد.
۴۰ مرکز اسلامی در ۲۰ کشور آمریکای لاتین مشغول تبلیغ انقلاب اسلامی هستند
معاون بینالملل مؤسسه حضرت زینب(س) گفت: از ۴۰سال پیش که نخستین مرکز اسلامی در بوئنوسآیرس آرژانتین تأسیس شد، تاکنون بیش از ۴۰ مرکز اسلامی در ۲۰ کشور آمریکای لاتین تاسیس شده و مشغول فعالیت دینی و ترویج آرمانهای انقلاب هستند.
رونمایی از چند کتاب نفیس در نشست علمی گرامی داشت آیت الله سید دلدار علی غفران مآب در لکهنو هند
نشست علمی ویژهای به یاد نخستین مرجع تقلید مکتب امامیه هند، آیت الله العظمی سید دلدار علی غفران مآب، با حضور نماینده ولی فقیه در شهر لکهنوی هند برگزار شد.
ثبت نام مبلغان بین المللی اربعین حسینی
مراحل و شرایط:
ثبت نام در سامانه جامع تبلیغ
نحوه ثبت نام:
ورود به سامانه جامع تبلیغ
لینک ورود (http://login.ismc.ir/?refurl=http:%2F%2Fdashboardninava.ismc.ir%2F%23%2Fauth%2Flogin)
پس از ورود با مشاهده گزینه «کاربر پیش ثبت نامی» (سمت راست، پایین صفحه) با کلیک بر روی گزینه ثبت نام، مراحل ثبت نام با دقت انجام شود.
و در صورت مشاهده گزینه «کاربر آماده پذیرش» (سمت راست، پایین صفحه) مشخصات شما در سامانه ثبت شده و نیازی به ثبت نام نیست.
مصاحبه
شرکت در دوره دانش افزایی مبلغان بین المللی اربعین حسینی ۱۴۰۴
زمان و نحوه مصاحبه: متعاقبا اطلاع رسانی می شود
زمان و مکان دوره دانش افزایی (ویژه مبلغان خوزستان): یکم، دوم و سوم اسفند ۱۴۰۳، اهواز
🇮🇷معاونت ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه
مدیریت تبلیغ بین الملل
https://eitaa.com/joinchat/317850010Cc92eea9f91
برگزاری نشست بررسی اخلاق در جامعه امروزی کره ای
معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی برگزار می کند؛
طلبه انتخاب میکند چه کتابی را با چه استادی بخواند
حجتالاسلام والمسلمین برته گفت: وجه تمایز نظام آموزشی دنیا سرفصل محور بودن است که استاد و دانشجو ملزم به اجرای آن هستند، اما حوزه علمیه طلبه محور است؛ طلبه است که انتخاب میکند چه کتابی را با چه استادی بخواند.
برگزاری دوره های آزاد آموزش زبان
مرکز آموزش های آزاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) و مرکز آموزش زبان حوزه برگزار میکنند.
آغاز ثبت نام دوره های مجازی مرکز آموزش زبان حوزه
مهلت ثبت نام:
از ۷ لغایت ۲۷ بهمن
شروع ترم : چهارشنبه یک اسفند ۱۴۰۳
ظرفیت محدود
پس از تکمیل ظرفیت، سامانه غیرفعال خواهد شد.
جهت ثبت نام در زبان های انگلیسی و عربی فقط از طریق لینک های زیر اقدام کنید:
لینک ثبت نام:
https://survey.porsline.ir/s/6TzI1FFj
همایش «نهادهای دینی و احیا میراث ادیان ابراهیمی» برگزار میشود
آیین وقفنامهای گرامیداشت مبعث رسول اکرم (ص) کتابخانه و موزه ملی ملک در قالب همایش یک روزه «نهادهای دینی و احیا میراث ادیان ابراهیمی» با همکاری سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی برگزار میشود.
لزوم استفاده از ظرفیتهای متنوع استانها در تبلیغ بینالملل
حجتالاسلام محمدصادق امیندین در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به برگزاری اولین نشست همافزایی مسئولان و رابطان ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه کشور در شهر مقدس قم اظهار کرد: این نشست دروزهای دوم و سوم بهمن ماه سال ۱۴۰۳ با اهدافی همچون رصد و آشنایی با ظرفیتهای بومی هر استان در عرصههای ارتباطی و بینالمللی برگزار شد.
وی افزود: در زمینههای بینالمللی استانهای مختلف ظرفیتهای گوناگون و متنوع و گاهاً منحصر به فردی را دارند که لازم است از آنها استفاده شود، در شمال کشور از شمال غرب تا شمال شرق ما میبینیم که زبانهای مختلفی وجود دارد که در کنار این زبان، ارتباطاتی بین ملتها شکل گرفته، مانند آذری یا ترکی استانبولی و زبانهایی که در شمال شرق کشور است.
مدیر دفتر ادیان و مذاهب حوزههای علمیه ادامه داد: ارتباطاتی که بین استان گلستان با کشور ترکمنستان وجود دارد، همچنین در جنوب خوزستان داریم که ارتباطات گسترده عشایری و زبانی با کشور عراق دارند، بخش اقلیم کردستان عراق ارتباطات خیلی خوبی با کردستان ما دارد و نیز اشتراکات زبانی و فرهنگی بسیار زیادی با هم دارند، در سیستان و بلوچستان زبان بلوچی و زبان اردو مکالمه میشود و به واسطه ارتباطاتی که بین این کشور با کشور پاکستان وجود دارد میتواند منشاء کارهای مشترک بسیاری باشد که شاید تاکنون آغاز نشده است.
حجتالاسلام امیندین گفت: در این نشست همافزایی علاوه بر اینکه مسئولان و رابطان ارتباطات و بینالملل با همدیگر و با ظرفیتهای استانها آشنا شدند، تلاش کردیم که یک آسیبشناسی هم نسبت به فعالیتهای خودمان و اهداف مورد نظر در استانها به ویژه در عرصههای ارتباطی و بینالمللی داشته باشیم، و انشاءلله تلاش کنیم در راستای حل این معضلات و مشکلات و از بین بردن این آسیبها قدم برداریم.
وی اضافه کرد: در این دو روز همایش علاوه بر اینکه مدیران ارشد ستادی گزارشها و مطالبی را ارائه و پاسخگوی سؤالات رابطان و مسئولان بودند. رابطان استانی نیز گزارشهای در خصوص فعالیتهای استانی ارائه و راجب به فعالیتهای خود در عرصههای ارتباطات بینالملل توضیحاتی ارائه کردند.
حجتالاسلام امیندین گفت: در این نشست مهمانان ویژهای از جمله حجتالاسلام والمسلمین فرخفال قائم مقام مدیر محترم حوزههای علمیه در امور استانها بودند و شیخ حسن البغدادی عضو شورای مرکزی حزبالله لبنان سخنرانی و به مباحث و مسائل مختلف جهانی و منطقهای پرداختند.
وی در پایان اظهار کرد: انشاءالله تلاش میشود که پس از جمعبندی نکات و ملاحظاتی که در این جلسات مطرح گردید، این نکات را دستهبندی و جهت تصمیم به مدیر محترم حوزههای علمیه ارسال نمائیم تا در صورت صلاح دید ایشان به مصوبات منجر بشود.
ضرورت بکارگیری هوش مصنوعی در مطالعات اسلامی
به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور، امروز (شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳) در افتتاحیه اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی ایران در تالار شیخ مفید(ره) دانشگاه قم با بیان اینکه در عصر جدید مطالعات جدیدی در حوزه دین شناسی و مرتبط با مطالعات دینی شاهدیم، ابراز کرد: این فعالیتها به عنوان مطالعات و ناظر به علوم اسلامی یا پدیده دین شکل گرفته است. این شکل جدید از مطالعات است که قابل توجه و تامل است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: در اعصار پیشین دو نوع مطالعه دینی داشتیم؛ مطالعات پیشادینی که از حوزه مبادی میآمد تا براساس آن به ساحت دین راه یافت. توجه به این نکته ضروری است که دینداری بدون مطالعه پایه عقلی و آزاد و مستقل اعتبار ندارد. یعنی بدون مبادی عقلی که در فلسفه و کلام عقلی مطرح میشود نمیتوان به ساحت دین از جمله دین اسلام دست یافت.
آیت الله اعرافی با تاکید بر اینکه اگر دین تعقلی بخواهد شکل بگیرد و تعبد هم در آن به وجود آید و عقلانی باشد، مطالعات پایه را طلب میکند، ادامه داد: نوع دوم مطالعاتی که در سابقه علوم اسلامی پیشینه بلندی دارد مطالعات پس از پذیرش موضوعات دینی است. در این حوزه، دامنه بزرگی از معارف دینی شکل میگیرد و بخشی از آن، کلام نقلی یا مباحث مربوط به شرع و اخلاق و تفسیر و حدیث است.
مدیر حوزههای علمیه کشور به نوع سومی از مطالعات دینی که در دنیای معاصر رشد پیدا کرده و اهمیت بالایی یافته است نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات پسادینی سویه دیگری است که محقق با استفاده از آن، دین را به عنوان حوزه معرفتی مورد بحث قرار میدهد. این نگاه ثانوی و متأخر، گاهی به منابع و مصادر تعلق می گیرد. در مطالعات اسلامی در حوزه پیشادینی، میان دینی و پسادینی باید فعالیت جدی داشته باشیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در دنیای امروز نگاه پسادینی رشد کرده و دارای ارزش است، اما گاهی بیش از اندازه به آن اعتبار داده می شود یا در مواقعی مورد بی توجهی قرار میگیرد. مطالعات تطبیقی و مقایسهای نیز در این عرصه دارای اهمیت است. مطالعات ادیان و مذاهب در این حوزه اهمیت زیادی دارد و می تواند عرصه های جدیدی بگشاید. بنابراین باید گسترش یابد و مسالهای را حل و افقهایی را باز کند.
آیت الله اعرافی با اشاره به ضرورت مطالعات تطبیقی در حوزه علوم انسانی و غیر علوم انسانی و مناسبت آن با دین ابراز کرد: بدون تردید نیاز داریم مطالعات اسلامی را فعال تر کنیم. امروز علوم و دانش به رقابت با علوم دینی وارد شده است که باید در این رقابت حرفی برای گفتن داشته باشیم و در مصادیق باید وارد مباحثه شویم. باید توجه داشت که مطالعه تطبیقی آفاق جدیدی را میگشاید که با سایر علوم نیز میتواند کمک کند.
مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه تعدد و تنوع متدلوژیک و روش شناسی و مناهج تحقیق در علوم اسلامی وجود دارد، گفت: ما در دنیای جدید روشهای تحقیق و مطالعه فراوانی داریم که بخشهایی از آن در علوم اسلامی نیز مورد توجه قرار میگیرد. در دنیای درون دینی، علم اصول داریم که صاحب منهج هزار سالهای است که قواعد دارد و هیچ تحقیق اسلامی بدون آشنایی با علم اصول نمیتواند اتقان لازم را داشته و کامل باشد.
آیت الله اعرافی در ادامه بیان کرد: نگاه خودبسندگی و اکتفا و هر آنچه که در اصول ما وجود دارد، کار درستی نیست. هر مبحث جدید در دنیا که برای شناخت کتاب و سنت و دین باز شود و چیزی به این روش شناسی اضافه شود، قابل اعتنا و مهم است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با تاکید بر لزوم استفاده از فناوریهای جدید در مطالعات اسلامی، گفت: در این رابطه میباید از فناوریهای پیشرفته همچون هوش مصنوعی به درستی بهره برد. در علوم و معارف باید تحولات علمی و فناوری با مداقهها و مراقبتهایی که لازم است انعکاس یابد. تحولات جدید فناوری چیزی فراتر از یک ابزار است، چراکه ابعاد جدیدی به وجود آورده است. در این بخش ما ضعف داریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اطلاعات تولید شده در علوم اسلامی برای دسترسی عموم آزاد نیست، گفت: این اجلاس میتواند تصمیم اساسی بگیرد که این اطلاعات آزاد شود و از حبس درآید و با پروژههای اساسی در قالب فناوریهای پیشرفته و هوش مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد تا موجب تحولات بزرگ در مطالعات اسلامی شود.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه فناوریهای جدید هم به مثابه موضوع و هم ابزار و هم تحول کننده شرایط، می تواند مورد توجه قرار بگیرد، ابراز کرد: آفاق پیش روی مطالعات اسلامی وسیع است. کاربست مطالعات گوناگون در دینداری و ترویج دین و دین شناسی در میدان شروع شده است که قابل تعمیق است اما کمتر به آن توجه کرده ایم.
مدیر حوزههای علمیه کشور ابراز کرد: به هم پیوستگی مراکز مطالعات اسلامی در ایران و جهان میتواند گامهای بزرگی در این عرصه به پیش ببرد. امیدوارم این اجلاس به نتایج علمی و عینی و توصیههای جدی در این قلمرو و قلمروهای دیگر بینجامد.
اجلاس دو روزه مدیران مراکز علوم و مطالعات اسلامی آغاز شد
نخستین اجلاس بین المللی مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی امروز ششم بهمن در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد.
برگزاری دوره آموزشی نقد مستند
میز مستند موسسه مسری با همکاری معاونت مجازی هنر و رسانه دفتر تبلیغات برگزار میکند.
ایجاد پیوند بین مجموعههای مهدوی در خارج از کشور با جدیت دنبال میشود
دبیر جامعه فعالان مهدوی نصر موعود گفت: در حوزه بینالملل نیز فعالیتها و کارهای که صورت میگیرد را بررسی و طبقهبندی کردیم و به دنبال ایجاد پیوند بین مجموعههای مهدوی در خارج از کشور هستیم.
سواد رسانه از ضروریات تبلیغ دینی است
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی صادق گفت: مقابله با شبهات و فراگیری سواد رسانه از ضروریات پاسخ گویی به شبهات در فضای مجازی و حقیقی است و طلاب علوم دینی باید خودشان را به ابزارهای مورد نیاز مجهز کنند.
شروع ثبت نام دوره جدید راهنمایان گردشگری
موسسه گردشگری آوای فطرت برگزار می کند.
گزارش تصویری | اولین نشست هم اندیشی سالانه مسئولان و رابطان ارتباطات و بین الملل استانها
اولین نشست هم اندیشی سالانه مسئولان و رابطان ارتباطات و بین الملل استانها در سالن جلسات حائری (ره) مرکز مدیریت حوزه های برگزار شد.
اعضای «شورای سیاستگذاری و برنامهریزی» همایش بینالمللی تفسیر تسنیم منصوب شدند
اعضای «شورای سیاستگذاری» و «شورای برنامهریزی» و سایر دستاندرکاران همایش بینالمللی تفسیر تسنیم با حکم آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه و رئیس همایش منصوب شدند.
برگزاری دوره جامع فلسفه اسلامی معاصر
با تدریس استاد لگنهاوزن – عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی و استاد سابق دانشگاه تگزاس آمریکا
۸ ساعت محتوای آموزشی در ۲۸ جلسه
به زبان انگلیسی
دسترسی آنلاین به محتوا
همراه با اعطای گواهی معتبر
مسائل زنان و خانواده در ایتالیای امروز؛ بیم ها و امیدها
تشکل بین المللی حرا با همکاری اداره بین الملل دانشگاه باقر العلوم(ع) برگزار می کند.
آموزش زبان حوزه
عناوین دوره های تخصصی
❇️دوره تخصصی روش تدریس (TTC)
❇️ دوره اصطلاحات اسلامی
❇️ دوره MSRT
🕰مهلت ثبت نام
از ۱۱ لغایت ۲۸ دی
📝 شروع دوره: دوشنبه یک بهمن ۱۴۰۳
👈 شرایط و لینک ثبت نام :
🆔https://survey.porsline.ir/s/AE4vGvF1
اولین مجله به زبان فرانسه در خصوص شیعه شناسی در اصفهان منتشر شد
معاون تبلیغ و فرهنگ عمومی حوزه علمیه اصفهان از انتشار اولین مجله به زبان فرانسه در خصوص شیعه شناسی توسط مدرسه تخصصی تبلیغ بین المللی و گردشگری ناصریه اصفهان خبر داد.
مدیر تبلیغ معاونت بین الملل حوزه : جریان اربعین، تمدنساز است
حجتالاسلام والمسلمین سیدجعفر موسویزاده در همایش تجلیل از مبلغان بینالمللی اربعین گفت: جریان اربعین، تمدنساز است و فضای تبلیغ در آن روز به روز گستردهتر میشود.
دبیر قرارگاه تبلیغ بینالملل کشور: پیام اربعین به معنای نجات از ظلم است
دبیر قرارگاه تبلیغ بینالملل کشور گفت: پیام اربعین به معنای نجات از ظلم است و میتواند در ایران، لبنان و یا فلسطین ترجمه شود و الهامبخش باشد.
هیهات مناالذله یعنی ایستادگی در مقابل دنیای استکبار
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز حوزههای علمیه با توجه به شکلگیری جریان اربعین حسینی به عنوان ظرفیت بزرگ جهان اسلام، می توانند نقش مهمی در ترویج جهانی معارف الهی و اهلبیت(ع) ایفا کنند.