سخنران: استاد محمد مهدی، بنیانگذار و مدیر موسسه بین المللی روابط بین الملل و تحقیقات رسانه ای پاکستان
زمان شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۶
مکان: چهارراه خسروی نبش گذرگاه آیت الله طبسی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، طبقه سوم، اتاق جلسات
مجله The Journal of Islamic Studies یکی از معتبرترین نشریات آکادمیک بینالمللی در حوزه مطالعات اسلامی است که توسط مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد (Oxford Centre for Islamic Studies) و با همکاری انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر میشود. این مجله به پژوهشهای میانرشتهای درباره تمدن، تاریخ، فرهنگ و اندیشه اسلامی میپردازد.
سال تأسیس: ۱۹۹۰ میلادی
بنیانگذاران: گروهی از اسلامشناسان و شرقشناسان برجسته با همکاری مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد.
هدف انتشار:
ایجاد یک انجمن برای مطالعه اسلام و جوامع مسلمان در زمینه جهانی آنها.
تشویق مطالعات بین رشته ای جهان اسلام که بین ملی و تطبیقی باشد.
تبادل و بحث در مورد یافته های تحقیق؛ و تشویق تعامل بین دانشگاهیان.
حوزههای تخصصی:
تاریخ اسلام و جوامع مسلمان ؛ مطالعات قرآنی و حدیث؛ فلسفه و کلام اسلامی؛ روابط بینالملل و سیاست در جهان اسلام؛ هنر، ادبیات و معماری اسلامی.
این مجله در هر سال ۴ شماره چاپ می شود.
این کتاب یکی از منحصربهفردترین کتابهای نگارش شده در باب فلسطین است که به قلم عسّاف شارون یک پژوهشگر اسرائیلی نگارش شده است.
همایش تخصصی «حوزه و بینالملل» به مناسبت صدمین سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم، با همکاری جامعهالمصطفی العالمیه و مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار میشود.
این مدرسه تابستانی فرصتی بینظیر برای علاقهمندان به نسخ خطی، تصحیح متون، پالئوگرافی و سنتهای متنی در جهان اسلام است. شرکتکنندگان با بهرهگیری از نسخههای کمیاب کتابخانه دانشگاه لیدن، مهارتهای عملی و نظری در زمینه فیلولوژی و تصحیح متون کسب خواهند کرد.
تاریخ برگزاری: ۱۸ تا ۲۹ آگوست ۲۰۲۵ (۲۷ مرداد تا ۷ شهریور ۱۴۰۴)
دانشگاه لیدن – هلند
هزینه: ۶۰۰ یورو
ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسیارشد و دکتری) و پژوهشگران
زبان: انگلیسی (سطح معادل TOEFL 550 برای غیرانگلیسیزبانان)
دو بورسیه برای دانشجویانی که امکان پرداخت شهریه ندارند در نظر گرفته شده است (با ارائه نامه رسمی از دانشگاه مبنی بر عدم امکان تأمین مالی).
مهلت ثبت نام: ۵ مه ۲۰۲۵ (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)
ارسال مدارک به: m.van.der.linden.9@umail.leidenuniv.nl
کنفرانس سالانه مطالعات شیعی در تاریخ شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ در کالج اسلامی لندن برگزار میشود.
این رویداد علمی فرصتی گسترده برای دانشگاهیان و پژوهشگرانی است که در حوزه اسلام شیعی فعالیت میکنند تا تازهترین یافتههای پژوهشی خود را ارائه دهند.
هدف این کنفرانس، تشویق به تبادل پویا و سازنده ایدهها و فراهمسازی بستر برای گفتوگوهای عمیق پیرامون اندیشه، عملکرد و میراث فرهنگی شیعی است.
گردهمایی صاحبنظران با دیدگاههای متنوع در این نشست، به گفتمان دانشگاهی در حوزه مطالعات شیعی کمک خواهد کرد.
نشریه Journal of Islamic Manuscripts در شمارهای ویژه به بررسی جنبههای کمترشناختهشده تولیدات نسخههای خطی و مادی قرآن اختصاص یافته است.
پژوهشگران تا پایان مه ۲۰۲۵ (ده خرداد ۱۴۰۴) فرصت دارند چکیده مقاله خود را ارسال کنند.
این شماره به اشکال نادری چون قرآنهای طوماری، نسخههای رمزی، متون ترجمهشده، قرآنهای منقوش روی پارچه و سکه، و دیگر قالبهای غیرمعمول میپردازد.
هدف، نسخه شناسی قرآن بهعنوان متنی زنده در بسترهای تاریخی و فرهنگی گوناگون است.
این سایت، یک پایگاه اینترنتی اسلامی است که ماموریت خود را ایجاد وب سایتی اسلامی برای ارائه خدمات به مسلمانان و غیر مسلمانان معرفی میکند. مقر آن در دوحه قطر است.
متفکر مسلمان آقای یوسف قرضاوی در سال ۲۰۰۵ این سایت را راهاندازی کرد و شعار آن را اعتبار و امتیاز قرار داد. او در حال حاضر همراه انجمن خیریه البلاغ قطر این سایت را اداره میکند.
بنابر اطلاعات سایت الکسا، اسلام آنلاین یکی از پربینندهترین سایتهای مسلمانان می باشد. رتبه آن ۳۵۰۰ در سطح جهان و در مصر رتبه ۲۱۰ را دارا میباشد.
این وبگاه اینترنتی دارای دو بخش انگلیسی و عربی است. بخش انگلیسی از موضوعات ذیل تشکیل شده است: اخبار، شریعت زنده، عمق سیاست، خوانش اسلام، خانواده، هنر و فرهنگ، جوانان، مسلمانان اروپا و رادیو اسلام آنلاین.
قسمت جذاب این بخش، امکان طرح سوالات فقهی و گرفتن پاسخ از متخصصان این حوزه است. در هر هفته زمانی نیز تعیین شده که کارشناس فقه بصورت زنده و برخط پاسخگوی سوالات فقهی کاربران باشد.
بخش عربی سایت نیز علاوه بر امکانات بخش انگلیسی، شامل بخشهایی مانند: مدارک، اسلامیها (ویژه جنبش های اسلامی و اخوان المسلمین)، حوا و آدم، علوم و تندرستی است.
عنوان کتاب:
Hadith: Muhammad’s Legacy in the Medieval and Modern World
(حدیث: میراث محمد در جهان قرون وسطی و مدرن)
نویسنده:
جاناتان ای. سی. براون (Jonathan A.C. Brown)
استاد مطالعات اسلامی و خاورمیانه در دانشگاه جورج تاون
سال انتشار:
چاپ اول در سال ۲۰۰۹ توسط انتشارات Oneworld Publications.
تعداد صفحات: ۳۰۸ صفحه
این کتاب به بررسی جایگاه حدیث در اسلام، از دوران شکلگیری آن در قرون وسطی تا نقش آن در جهان مدرن میپردازد. جاناتان براون در این اثر، با نگاهی علمی و تحلیلی، به بررسی تاریخ حدیث، روشهای جمعآوری و اعتبارسنجی آن، و همچنین تأثیرات حدیث بر فقه، اخلاق و فرهنگ اسلامی میپردازد.
موضوعات:
نقش و اهمیت:
این کتاب به عنوان یکی از منابع در مطالعات حدیث شناخته میشود و برای پژوهشگران و علاقهمندان به اسلام و تاریخ آن بسیار مفید است. براون در این کتاب تلاش میکند تا با زبانی ساده و علمی، مفاهیم حدیثی را برای خوانندگان غربی و غیرغربی توضیح دهد.
ویژگیهای برجسته:
موضوع:
مطالعات اسلامی در بافتهای اروپایی مسیحی
گفتوگو:
آقای پروفسور یاروسلاف فرانتس
(دانشگاه پالاتسکی جمهوری چک)
آقای دکتر رسول اکبری
(گروه ادیان و عرفان دانشگاه فردوسی)
تاریخ برگزاری:
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت ۱۲-۱۰
سالن استاد مشائی، دانشکده الهیات
دفتر امور بینالملل دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد
مبلغین بین المللی می توان سوابق تبلیغی بین المللی در سامانه معاونت ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه ثبت کنند.