مدیرحوزه های علمیه کشور گفت: در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا، امروزه جوانان علاقه مند به معارف الهی پیشگام شده اند و با بهره گیری از معارفی که در حوزه علمیه قم فراگرفته اند مراکز علوم اسلامی و انسانی را در کشورهای مختلف سامان داده اند.
دکتر عصام العماد: مرحوم حجتالاسلام نقدهدوزان، مخلص و ارادتمند و محب اهلبیت(ع) بود
در پی درگذشت مرحوم حجت الاسلام نقده دوزان اصفهانی در شهر کربلای معلی، دکتر عصام العماد مستبصر معروف یمنی و استاد حوزه علمیه قم در یادداشتی به وصف این خادم مکتب اهل بیت(ع) پرداخت.
یادداشت دکتر عصام العماد به شرح زیر است:
دوست عزیزم، حضرت عالی، علامه و مجاهد شیخ حسین علی نقد دوزان اصفهانی، پس از آنکه همگی سفر خدمت به مکتب اهل بیت علیهم السلام را آغاز کرده بودیم، از میان ما رفت.
و پس از آنکه مرا به خانهتان دعوت کردید، نمیدانستم که شما عازم به سفر به سوی حضرت خدا بودید، و ای شیخ بزرگوار و دوست پرهیزگارمان، نمیدانستم که زمان رفتن فرا رسیده است. چه افتخاری نصیبم شد که به خاطر خدمت به مکتب اهل بیت(ع) با شما همسفر شدم.
شما مخلص و ارادتمند ومحب اهل بیت علیهم السلام بودید.
عادت داشتم به دیدارشان بروم، با ایشان صحبت کنم و در مورد مسائل علمی و شخصیام با ایشان مشورت کنم، زیرا از لحن صدایشان احساس میکردم که ایشان یکی از افراد راهیافتگان ومستبصران است که آنها را رها نمیکند، گویی خودش یکی از آنهاست. راز شخصیت ایشان، رضی الله عنه، تبری شدید ایشان از مخالفان اهل بیت(ع) بود.
ای شیخ بزرگوارمان، هرگز تو را فراموش نخواهم کرد، زیرا تو برادر من در دیار غربت بودید. شما شریک دغدغه های من بودید و شناخت و معرفت بی نظیری در مورد کتاب های وهابیت و پاسخ به آنها داشتید. من همیشه امیدوار بودهام که شما کتابی برای مردم منتشر کنید که عظمت دانش و عمق بینش شما را نشان دهد.
من شما، شیخ بزرگوار و دوست فاضلمان را از طریق آیتالله شیخ محمد مهدی آصفی، رحمه الله علیه، شناختم. نزد ایشان رفتم و گفتم: «ما اینجا گروهی از راهیافتگان ومستبصران هستیم، پس ایشان شیخ حسین علی نقد دوزان اصفهانی را به من معرفی کردند، و گفتند ایشان یکی از بهترین کسانی است که من دوستشان دارم.» نزد ایشان رفتم و ایشان را همانطور که گفته بود و حتی بزرگتر از آنچه گفته بود یافتم.
ای شیخ بزرگوار و دوست پرهیزگار ما، تو همچون زاهدی زیستهای که هرگز به پول و دنیا نیندیشید و به شهرت و ثروت اهمیتی نمیداد.
و من، شیخ بزرگوارم، زندگی را بدون شما دشوار میبینم، چرا که بیش از سی سال است که همدم من بودهاید.
در آخرین عکسی که با شما گرفتم، به شما گفتم، دوست من، میترسم که این آخرین عکسی باشد که با هم میگیریم، و فکر میکردم که من زندگی را ترک خواهم کرد.
از خدا میخواهم که کمکم کند تا مفصل درباره شما بنویسم، چون این کمترین کاری است که میتوانم برای شما انجام دهم.
دوست شما
عصام العماد
استاد حوزه علمیه قم
۲۲ – ۲ – ۱۴۰۴
شایان ذکر است که حجت الاسلام شیخ «حسینعلی نقدهدوزان اصفهانی» چند روز پیش در حرم اباالفضل العباس علیه السلام دچار سکته قلبی شد و دار فانی را وداع گفت. مرحوم نقدهدوزان سالها مدیرکل امور شیعیان مجمع جهانی اهل بیت(ع) بود و هشتم شهریور سال ۱۴۰۰ به عنوان مشاور آیتالله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) منصوب شد و خدمات بسیاری به پیروان اهل بیت(ع) ارائه کرد.
برگزای اختتامیه جشنواره مقاومت در باغموزه دفاع مقدس
دکتر جلال غفاری، دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، صبح امروز (سهشنبه) در نشست خبری که در حسینیه معراج شهدای تهران برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این رویداد، بر اهمیت حضور در محضر شهدا و الهامگیری از آنان در مسیر گفتمان مقاومت تأکید کرد.
وی گفت: محضر شهدا که زنده و ناظرند، تبرک ویژهای برای جشنواره است. بخشهای مختلف این رویداد با نام شهیدانی مزین شدهاند که در عرصه هنر نیز دستی داشتهاند. در مراسم اعلام فراخوان جشنواره در حسینیه جماران، با امام خمینی (ره) تجدید بیعت کردیم و امروز در حضور شهدای روحالله، گزارشی از اقدامات جشنواره ارائه میکنیم. شهدا معیار و جهتنمای حرکت جشنواره هستند و این افتخار ماست.
غفاری افزود: نامگذاری بخشهای جشنواره به نام شهدا، یک سیره پسندیده است و تلاش کردهایم این جشنواره در فضایی نمادین، در محضر شهدای گمنام برگزار شود. جشنواره مقاومت، سنگبنای حرکتی شکلی و محتوایی را در سینمای انقلاب بنیان نهاده است.
وی با اشاره به محل برگزاری دوره هفدهم در یک ناو جنگی در جنوب کشور، گفت: در دوره هجدهم تلاش کردیم مزیتهای خلقشده در دوره پیش را حفظ کرده و گفتمان مقاومت را در کالبد هنر و سینما جاری کنیم.
غفاری سپس به بخشهای مختلف جشنواره پرداخت: فراخوان در ۸ بخش اعلام شد. بخش اصلی با حضور آثار داخلی و بینالمللی به نام مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی مزین شد. بخش دفاع مقدس با نام مرحوم رسول ملاقلیپور، بخش “جهان بدون اسرائیل” به نام شهیدان سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه، بخش “نسل روایت” با نام شهید محسن حججی، و بخش هوش مصنوعی با نام شهید علمالهدی نامگذاری شد. همچنین بخش “سینمای جمعی” به نام شهید گودرزینیا مزین شده است.
او با اشاره به شعار جشنواره گفت: از دوره هفدهم شعار ما گفتمان مقاومت و آزادی قدس شریف بوده است. رخدادهای یکسال گذشته پس از ۷ اکتبر و جنایات رژیم صهیونیستی، قلب تاریخ را جریحهدار کرده و همه اقشار جامعه باید در قبال آن واکنش نشان دهند. افتخار سینمای مقاومت این است که دین خود را به فلسطین ادا کرده و به وجود این جریان افتخار میکند.
غفاری افزود: سینمای مقاومت با رتبه نخست هنری کشور از سوی بنیاد ملی نخبگان شناخته شد و برگزیدگان این جشنواره عضو این بنیاد خواهند شد و از تسهیلات آن بهرهمند میشوند.
وی در ادامه به اقدامات آموزشی جشنواره اشاره کرد: در این دوره، بیش از ۱۳ هزار آموزش مجازی و حدود ۱۲۰۰ آموزش حضوری برای مخاطبان داخلی و خارجی برگزار شده است.
بخش پژوهش و نقد علوم انسانی نیز به گفته او، حرکتی در راستای تقویت گفتمان نظری سینمای مقاومت در فضای آکادمیک است: در این بخش، ۴۰۰ اثر شامل کتاب، مقاله و پایاننامه به دبیرخانه رسید.
دبیر جشنواره افزود: در دورههای گذشته فیلمسازان بزرگ جهانی با جشنواره ارتباط برقرار کردند و خواستار سینمایی شدند که پاسدار حقیقت باشد. سینمای مقاومت از این منظر، گفتمانی نادر است.
در ادامه نشست، آمار آثار ارسالشده به دبیرخانه اعلام شد: در مجموع ۵۱۲۹ اثر به دبیرخانه رسیده است که شامل ۸۶۰ فیلمنامه، ۳۶۸ اثر در بخش هوش مصنوعی، ۴۶۴ اثر در بخش نقد و پژوهش و ۳۴۳۴ اثر در حوزه فیلم و مدیاست که شامل فیلم داستانی، مستند و انیمیشن است.
به گفته دبیر جشنواره، یکی از ویژگیهای شاخص این دوره، غلبه آثار داستانی بر سایر قالبها بوده و پس از چند مرحله داوری، بیش از ۹۰۰ اثر به مرحله نهایی رسیدند.
آثار منتخب بخشهای مختلف به شرح زیر اعلام شد:
در بخش فیلم سینمایی بلند: ۲۵ فیلم
مستند بلند: ۲۹ اثر
انیمیشن بلند: ۱۱ اثر
فیلم کوتاه: ۴۷ اثر
مستند کوتاه: ۳۲ اثر
انیمیشن کوتاه: ۳۹ اثر
در بخش بینالملل نیز بیش از ۱۹۰۰ اثر از کشورهای مختلف شرکت داشتهاند.
غفاری در پایان گفت: اختتامیه جشنواره سوم خرداد در باغموزه دفاع مقدس برگزار میشود. داوران این دوره از بهترینهای سینمای ایران و جهان با انگیزه مقاومت انتخاب شدهاند.
وی درباره رسانههای برتر نیز گفت: رسانهها و مجموعههایی که بهترین همکاری را با جشنواره داشتهاند، بهعنوان رسانه یا چندرسانه برتر معرفی خواهند شد.
به گفته دبیر جشنواره، یکی از برنامههای جنبی، ایدهپردازی برای تولید آثار با حضور هنرمندان و سرمایهگذاران است.
وی افزود: ما تلاش کردهایم مقاومت را بهعنوان گفتمانی جهانی ببینیم و میان فیلمسازان همگرایی ایجاد کنیم تا حقیقت، زیبایی و آزادیخواهی در سینما تبلور یابد.