این کارگاه میانرشتهای، محققان برجسته بینالمللی را گرد هم میآورد تا بررسی کنند که چگونه روششناسی حقوقی اسلامی به سه حوزه مهم و مورد توجه مدرن هوش مصنوعی، اخلاق دیجیتال، اخلاق زیستپزشکی و بیوتکنولوژی، و نظارت بر محیط زیست می پردازد.
همزمان با مواجهه جوامع مسلمان در سراسر جهان با پیشرفتهای سریع فناوری، نوآوریهای زیستپزشکی و بحرانهای زیستمحیطی، کاربرد فقه کلاسیک اسلامی در چالشهای اخلاقی معاصر به طور فزایندهای ضروری شده است.
چارچوبهای حقوقی سنتی با پرسشهای بیسابقهای در مورد هوش مصنوعی، مهندسی ژنتیک و اقدامات اقلیمی روبرو هستند که نیازمند پاسخهای فقهی پیچیدهای است.
شرکتکنندگان، هم امکانات و هم محدودیتهای چارچوبهای فقه کلاسیک را در هنگام پرداختن به معضلات قرن بیست و یکم بررسی خواهند کرد.
این کارگاه بینشهای کلیدی را برای محققان حقوق اسلامی، اخلاق زیستی و مطالعات زیستمحیطی و همچنین متخصصانی که به دنبال درک چگونگی تأثیر چارچوبهای فقهی کلاسیک بر تصمیمگیریهای اخلاقی مسلمانان معاصر هستند، ارائه میدهد.
فراتر از بحث نظری، این کارگاه مسیرهای مشخصی را برای اجرای بینشهای فقهی در جوامع مسلمان که در حال گذر از معضلات اخلاقی مدرن هستند، شناسایی میکند.